Skurna pepparkakor

Jag lovar att farmor AnnCatrines pepparkakor är makalöst goda, mycket smak och tunna och krispiga. De kan njutas hela året, inte bara till jul :)

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Rör smör med socker. Tillsätt sirap, kryddor och bikarbonat. Arbeta in mjölet till en smidig deg. Rulla degen till längder och skär med vass kniv tunna skivor. Lägg på smord plåt och platta ut kakorna med handen, de ska vara riktigt tunna. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen c:a 10 min. Lossa från plåten när de är färdiga och låt dem sedan ligga kvar och kallna på plåten. Lycka till :)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    costre 20 mars 2011

    Klockrena pepparkakor, kommer göras fler gånger!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben