Slätvarsrulader med beurre blanc

Serverar: 4 portioner

Rulader som fylls med en len rosa fyllning och serveras med en supergod sås. Lyxigare kan det inte bli!

Ingredienser

  • 6 slätvarsfiléer eller rödspättafiléer
  • 250 g laxfilé
  • 1 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • 1 ägg
  • ½ dl grädde
  • Sauce beurre blanc
  • ½ dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl grädde
  • 300 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 50 g laxrom
  • Dill
  • Servering
  • Nykokt grön sparris
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Skölj fiskfiléerna. Lägg lax i en matberedare och finfördela den. Tillsätt salt, peppar, ägg och späd med grädde. Kör i matberedaren tills färsen är slät.
    2. Sås: Blanda vitt vin, finhackad schalottenlök, vatten och vitvinsvinäger i en traktörpanna och koka till en fjärdedel av vätskan återstår. Blanda i grädde. Koka i 2 minuter. Blanda i smöret, lite i taget under kraftig vispning. Låt vila på lägsta värme.
    3. Sätt ugnen på 175 grader.
    4. Lägg fiskfiléerna på en skärbräda. Salta och peppra. Bred ut färsen, ca 2 msk på varje filé. Rulla ihop filéerna från huvudsidan så att stjärtbiten kommer ytterst. Lägg rullarna i en ugnsform. Sjud fisken i 7-10 minuter i ugnen tills fisken är vit och ogenomskinlig. Ta upp fisken och lägg den på ett fat.
    5. Smaksätt såsen med salt, peppar och citronsaft före servering. Garnera fiskruladerna med laxrom och dill. Servera med nykokt grön sparris och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben