Slank ugnsbakad torsk

En slank och god rätt som ganska ofta finns på mitt bord. Energiinfo per portion: Energi: 449 kcal/1878 kJ Fett: 14 g Kolhydrater: 55 g Protein: 33 g Kostfiber: 10 g

Ingredienser

  • 250 g torskfilé
  • 2 tsk dijonsenap
  • 150 g morot, tärnad
  • 150 g potatis, tärnad
  • 150 g rotselleri, tärnad
  • 150 g purjo, skivad
  • Salt efter smak
  • Vitpeppar efter smak
  • ½ knippe dill
  • ½ dl crème fraiche
  • 80 g baguette, fullkorn (1 normalstor baguette)
  • 1 msk mejerismör
  • Instruktioner

    1. Dela torskfilén i två bitar. Salta och klicka på lite (med betoning på "lite") smör och senap på ena sidan av fisken och rulla ihop.
    2. Klyv vitlöken på tvärs. Fördela grönsakerna i en eldfast form och vänd dem i oljan. Salta och peppra.
    3. Stek grönsakerna ca 25 minuter i 180°C. Ta formen ur ugnen och lägg på fiskruladerna. Pensla fisken med lite olja. Stek vidare i ca 10-12 minuter eller tills torsken är genomlagad.
    4. Rör ut spadet med crème fraiche, grovhackad dill och lite salt.
    5. Servera med varm baguette.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben