Servera med färska björnbär, lättvispad grädde och vaniljglass.
Ingredienser
100 g smör, kallt
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 ägg
Fyllning
150 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 ägg
Instruktioner
Skär smöret i bitar och blanda med socker, vetemjöl och kakao. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg den i plastpåse i kylen ca 1 timme.
Kavla ut degen och klä 8 små pajformar, ca 10 cm i diameter. Nagga degen med gaffel och ställ formarna i frysen 1 timme.
Värm ugnen till 175 grader. Grädda formarna på en plåt mitt i ugnen ca 10–15 minuter. Ta ut formarna och sänk värmen till 150 grader.
Hacka chokladen grovt och lägg den i en bunke. Koka upp grädden, häll den över chokladen och rör tills den smält. Tillsätt mjölk och ägg och rör ihop till en jämn smet.
Fördela smeten i pajskalen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter tills fyllningen har stannat.