Små chokladpajer

Serverar: 8 portioner

Servera med färska björnbär, lättvispad grädde och vaniljglass.

Ingredienser

  • 100 g smör, kallt
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kakao
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 150 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Skär smöret i bitar och blanda med socker, vetemjöl och kakao. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg den i plastpåse i kylen ca 1 timme.
    2. Kavla ut degen och klä 8 små pajformar, ca 10 cm i diameter. Nagga degen med gaffel och ställ formarna i frysen 1 timme.
    3. Värm ugnen till 175 grader. Grädda formarna på en plåt mitt i ugnen ca 10–15 minuter. Ta ut formarna och sänk värmen till 150 grader.
    4. Hacka chokladen grovt och lägg den i en bunke. Koka upp grädden, häll den över chokladen och rör tills den smält. Tillsätt mjölk och ägg och rör ihop till en jämn smet.
    5. Fördela smeten i pajskalen och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter tills fyllningen har stannat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben