Små cupcakes

Serverar: 15-20 portioner

Små söta ostmuffins med créme fraiche som glasyr och som toppas med rom, rödlök och dill.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl special
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 3½ dl finriven västerbottensost
  • 1 ägg
  • 3 dl filmjölk
  • 3/4 dl matolja
  • Garnering
  • 2 dl créme fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Löjrom
  • Skalad fint skivad rödlök
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Sikta de torra ingredienserna i en skål och blanda i västerbottensost, se till att blanda ordentligt. Vispa ihop ägg, filmjölk och olja. Häll blandningen över de torra ingredienserna och rör ihop.
    3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i nedre delen av ugnen 15-20 minuter.
    4. Vispa créme fraiche och smaka av med salt och peppar. Låt bröden svalna lite. Toppa med créme fraiche, löjrom, rödlök och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben