Små hoisin - bollar

Serverar: 4 portioner

Plockmat.

Ingredienser

  • ½ kg kycklingfärs
  • 2 dl ströbröd
  • 1 gul lök, riven
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 lättvispat ägg
  • ½ dl hoisinsås
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk spiskummin
  • Olja
  • Lime
  • Koriander
  • Dipp
  • 1 dl sweet chilisås
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk finhackad koriander
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop de tio första ingredienserna väl med varandra i en skål. Gör små bollar av smeten med hjälp av en matsked.
    2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek bollarna i omgångar. Skaka hela tiden på pannan så förblir de runda. Lägg över dem i långpanna, hit kan de förberedas.
    3. Värm ugnen till 175 grader och ställ in plåten med bollarna i ca 15 minuter, de skall bli genomvarma.
    4. Servera bollarna uppträdda på tandpetare med en tunn trekant av en limeskiva och ett korianderblad och servera med den ihopblandade dippsåsen till.

    Liknande recept

    5
    15 min
    20
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben