Små pajer med jordgubbar och rabarber

Serverar: 4 portioner

Smakar underbart gott

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl råsocker
  • 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 250 g frysta jordgubbar
  • eller ½ liter färska
  • 250 g rabarber, skalade, skivade
  • 1 ½ dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader Kör smör, solrosfrön, mjöl, havregryn och råsocker i en matberedare. Ta bort en tredjedel av blandningen och spara till toppning. Tillsätt 1 msk vatten och blanda till en pajdeg. Tryck ut degen i portionsformar och ställ i kall medan du bereder fyllningen.
    2. Fyllningen: Koka jordgubbar, rabarber och socker utan lock 10 minuter så att en del vätska kokar bort. Blanda ut potatismjölet I vattnet och tillsätt i frukten. Fyll pajskalen med frukten och toppa resterande pajdeg. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Servera med glass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    johannani 22 juli 2011

    Gjorde den som en stor paj och det blev stor succe bland vännerna. Hade även kokoksflingor i degen. Mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben