Små persikopajer

Serverar: 12 portioner

Alltid kul att servera små pajer istället för en hel stor.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl socker
  • 125 g smör
  • Fyllning
  • 3 mogna små persikor
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk smält smör
  • 4 tsk socker
  • Tillbehör
  • Tofuline vaniljglass
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och socker. Smält smöret och rör ner i mjölblandningen. Forma till en deg. Tryck ut degen i engångsformar.
    3. Dela och kärna ur persikorna, skär varje halva i hälften. Lägg dem med snittytan ner. Skär i skivor men låt dem hålla ihop i ena änden så att det blir som en solfjäder.
    4. Fördela grädden i formarna, pudra över kanel. Grädda ca 10 minuter i ugnen, ta ut formarna.
    5. Sänk värmen till 150 grader.
    6. Lägg i persikorna med snittytan ned i varje form. Pensla på smält smör, strö över socker. Grädda ytterligare 20 minuter, låt svalna.
    7. Servera minipajerna med lite florsocker över och vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben