Små svissglasstårtor med bär

Serverar: 14-16 portioner

Söta små marängglasstårtor med mynta och bär.

Ingredienser

  • 28-32 maränger
  • 14-16 portionsformar av aluminium
  • Fyllning
  • 1 vaniljstång
  • 2 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 100 g philadelphiaost
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 gelatinblad
  • 2 äggvitor
  • Garnering
  • Färska bär
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Tillsätt philadelphiaost och citronskal och rör om. Vispa grädden och vänd ner i äggulesmeten.
    2. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter. Värm 1 dl av fyllningen på svag värme. Tag kastrullen från värmen och lägg i gelatinbladet. Rör tills de har smält. Rör ner gelatinblandningen i äggulesmeten. Vispa äggvitorna till ett fast skum och vänd ner.
    3. Lägg 2 maränger i varje aluminiumform. Häll på fyllningen och frys i minst 4 timmar. Låt glasstårtorna stå i rumstemperatur en stund innan servering. Garnera med färska bär och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben