Småbiffar med mangosalsa

Serverar: 4 portioner

En uppfriskande mangosalsa kompletterar orientaliska färsbiffar av kalv-, lamm- eller fläskfärs.

Ingredienser

  • 500 g kalv , - lamm- eller fläskfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk tunt skivad vårlök
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 tsk mirin eller torr sherry
  • 1 tsk sesamolja
  • Finrivet skal av en apelsin
  • 4 tsk maizenamjöl
  • Smör eller margarin till stekningen
  • Mangosalsa
  • 1 mango à 400 g
  • 2½ - 3 msk naturell lättyoughurt
  • 2½ msk färskpressad apelsinsaft
  • 2 tsk strimlad koriander eller bladpersilja
  • Instruktioner

    1. Blanda samman färs, salt, peppar, vårlök, ingefära, mirin eller sherry, sesamolja och apelsinskal i en skål eller bunke.
    2. Forma 8 stycken biffar à 2 cm tjocka. Mjöla in biffarna med maizenamjöl. Lägg dem på en flat tallrik och ställ in i kylskåpet 30 minuter.
    3. Mangosalsa: Skala och ta bort den långa, platta kärnan ur mangofrukten och tärna den fint, ca 5 dl. Blanda frukttärningarna med youghurt, apelsinsaft och koriander i en liten skål. Vänd försiktigt. Lägg salsan i en såsskål, täck med plastfolie och låt stå kallt fram till serveringen.
    4. Smörj en stekpanna med matfett. Hetta upp stekpannan på medelvärme och stek biffarna cirka 15 minuter. Vänd på dem då och då. Sänk värmen till näst lägsta steg och låt biffarna steka färdigt under ytterligare 5 minuter, vänd en gång. Bjud mangosalsan till biffarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben