Serverar: 24 portioner
Bra bullar som inte behöver jäsa om man inte vill. Går även bra att göra till dom med mjölkallergi
Smula jästen i en bunke, häll i fingervarmt vatten, olja och salt. Tillsätt 12 dl vetemjöl och arbeta degen väl, mer mjöl om det behövs. Låt jäsa 15 min, kan bakas direkt om man vill. Knåda degen smidig, rulla sen 24 bullar som läggs på en plåt. Jäs bullarna. Pensla med ägg, valmo el sesamfrö. Ugn: 250 Tid: 5-10 min, mitt i ugnen
Mycket goda och snabba bullar!
Vore smart att lägga upp ett justerat recept med hela jästmängder för att underlätta vara bagaren. Antingen färre bullar och 50 gr eller fler och 100 gr jäst.
Jo det hade det kanske varit. Jag gör alltid dubbel sats =150g jäst, så därför har jag inte räknat om receptet. Har fått detta från ett dagis jag har arbetat på.