Småkakor med nöthack

Serverar: 35-40 portioner

För dig med för högt blodsocker, kolesterolvärde eller om du tänker på figuren!.

Ingredienser

  • 1 medelstor kall kokt potatis (100 g)
  • 100 g kylskåpskallt smör/margarin
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1/2 dl vetemjöl till utbakningen
  • Till strössel
  • 30 g nötkärnor knappt 1/2 dl
  • 1 1/4 msk råsocker strö
  • Instruktioner

    1. Ugn: 225°.
    2. Riv potatisen och hacka nötterna. Blanda socker och nöthack.
    3. Skär fettet i bitar och finfördela det i grahamsmjölet. Tillsätt potatisraspet och forma till en deg. Låt vila 30 minuter i kylen.
    4. Kavla ut degen i omgångar till en tunn platta. Använd vetemjöl under kavlingen. Ta ut kakor med mått och lägg på en papperstäckt plåt.
    5. Strö på nöthacket och skjut in plåten mitt i ugnen. Grädda till lagom färg i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lece 14 mars 2009

    Blir de goda då ?? Någon som provat baka dessa "nyttokakor" ?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben