Smakrik tonfiskgryta med sting

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Det här receptet komponerade jag ihop själv en kväll och tyckte att det blev så pass gott att jag bara var tvungen att lägga upp det här. Hoppas ni gillar det lika mycket som jag!

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 2 msk timjan
  • 1 msk oregano
  • 10 cm purjolök
  • 1 gul paprika
  • 1 liten zucchini
  • 3 msk chilisås
  • 1 dl vitt vin
  • 1 tärning organisk grönsaksbuljong
  • 1 burk fin krossade tomater (helst märket Mutti)
  • 2 tsk tabasco
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 stor vitlöks klyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Eventuellt
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Finhacka purjolöken, paprikan och zucchini och fräs det i olivoljan tills dom är lite mjuka men inte tagit färg.
    2. Häll av vattnet från tonfisken och fräs det med grönsakerna i en liten stund.
    3. Häll i dom krossade tomaterna och smula ner buljongtärningen. Låt det puttra i ca 5 min.
    4. Riv i vitlöken och tillsätt oregano och timjan samt chilisås, vin och tabasco till såsen och låt den småkoka under lock i ca 10 min till, men låt den gärna stå längre för den blir bara godare.
    5. För att göra den extra god så tillsätt även grädde till såsen, men den är god utan också!
    6. Servera med nykokt tagliatelle eller ris och lite riven parmesan ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben