Mättande, snabb, god, billig och nästan inga kalorier. Vad mer kan man önska sig av ett recept?
Den blir mycket krämigare om man gör den på färsk broccoli, men det fungerar även med fryst. Fast då får man hälla av ungefär hälften av vattnet innan man mixar soppan.
Ingredienser
500 g färsk broccoli
8 dl vatten
1 tsk salt
½ krm vitpeppar
1 dl lättmjölk
Instruktioner
- Skär broccolin i mindre bitar, även stammen. Koka upp vatten och salt. Lägg i stambitarna först och koka dem i 5 minuter. Lägg i buketterna, tryck ner broccolibitarna med en sked så att de hamnar under vattenytan och koka i 5 minuter till. Mixa soppan slät tillsammans med lättmjölk och vitpeppar.
- En portion innehåller bara 100 kcal!
- Som tillbehör kan man till exempel ha ett knäckebröd (50 kcal) med kalkonpålägg (35 kcal) och/eller ett kokt ägg (75 kcal).
Liknande recept
Kommentarer (0)