Småländsk chokladkaka

Supergod enligt min dotter

Ingredienser

  • 250 g choklad 60-70 %
  • 4 dl florsocker
  • 250 g smör
  • 4 ägg
  • 2 dl siktat vetemjöl
  • 4 msk frysta bär el puré av någon frukt
  • Instruktioner

    1. Smält samman choklad, florsocker och smör i en skål i micron eller vattenbad. Vispa sedan ner äggen ett i taget.
    2. Vänd ner mjölet och blanda till sist i bären eller purén.
    3. Häll smeten i en smord tårtform. Hit går det bra att förbereda den, såhär i frysen.
    4. Baka den i 160 grader i 15-20 min. Lägg till 5 min om den är fryst. Kaka ska vara lite kladdig, men ha stannat.
    5. Låt gärna stå någon timma innan servering.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben