Småländsk chokladkaka
Supergod enligt min dotter
Ingredienser
250 g choklad 60-70 %
4 dl florsocker
250 g smör
4 ägg
2 dl siktat vetemjöl
4 msk frysta bär el puré av någon frukt
Instruktioner
Smält samman choklad, florsocker och smör i en skål i micron eller vattenbad. Vispa sedan ner äggen ett i taget.
Vänd ner mjölet och blanda till sist i bären eller purén.
Häll smeten i en smord tårtform. Hit går det bra att förbereda den, såhär i frysen.
Baka den i 160 grader i 15-20 min. Lägg till 5 min om den är fryst. Kaka ska vara lite kladdig, men ha stannat.
Låt gärna stå någon timma innan servering.
Liknande recept
Chokladkaka
4
1 h
20
Skurna chokladkakor
4.9
60
7
Sivs chokladkaka
4.9
50 min
12
4
Vit chokladkaka med lingonglasyr
40 min
15
Mörk chokladkaka
1 h
5-6
1
Chokladkaka med kokos
3.5
15 min
6
2
Fransk chokladkaka
5
10-12
Chokladkaka på gräddfil
4
45 min
1
1
Mjuk chokladkaka med vit glasyr
5
8-10
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!