Smalmat Janssons frestelse

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 5 minuter

Mycket god

Ingredienser

  • 800 g råskalad potatis (1 kg med skal)
  • 3 gula lökar
  • 1 ask ansjovisfiléer, 125 g
  • 1 tsk salt
  • Lite peppar
  • 2 dl lättmjölk
  • 1 msk strödbröd
  • 2 tsk smält eller flytande margarin
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Strimla potatis och hackad lök. Dela ansjovisfiléerna på mitten. Varva potatis, lök och ansjovis i ugnsform som inte behöver smöras. Salta och pepra mellan varven.
    2. Blanda ansjovisspad med mjölk och häll över formen. Strö över ströbröd och droppa över margarinet.
    3. Gratinera ca 25 min i ugnen. Ta ut och häll på grädden. Sätt in i ugnen igen och grädda vidare 30-40 min tills frestelsen är riktigt mjuk och krämig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben