Smarrig grillsås

Serverar: 4 portioner

Plommonglacen som man blandar i såsen kan man med fördel använda som glace i slutskedet när man grillar, ex fläskfile.

Ingredienser

  • Först gör man plommonglacen
  • ½ dl strösocker
  • ¼ dl äppelcidervinäger
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ kycklingbuljongtärning
  • 1 msk riven ingefära
  • ½ hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk chilipulver
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 100 gr urkärnade plommon
  • 1 msk maizenamjöl till redning
  • salt
  • Instruktioner

    1. Smält sockret till en ljus karamell, tillsätt alla ingredienserna utom mjölet och koka i 10 min. Mixa glacen till en slät sås med en handmixer. Rör ut mjölet i 2 msk vatten och red av.
    2. Blanda med 1 liten burk Arla creme fraiche efter smak. Jag brukar alltid använda den feta fraichen då jag tycker den har så mycket mer smak men det går naturligtvis att använda även de magrare sorterna.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11
    5
    15 min
    1-4
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Onsdagens grillsås
    En riktigt smarrig sås till köttet eller fisken är nästan det viktigas...

    Måndagens grillsås
    En riktigt smarrig sås till köttet eller fisken är nästan det viktigas...

    Tisdagens grillsås
    En riktigt smarrig sås till köttet eller fisken är nästan det viktigas...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben