Smarrig köttgryta

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Få ingredienser och maximal smak.

Ingredienser

  • 700 g grytbitar av fläskkött
  • 3 rödlökar
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök (ca 25 cm)
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 3-4 morötter
  • 5 msk tomatpuré
  • 5 dl matlagningsgrädde (4%)
  • Svartpeppar efter smak
  • 2 msk smör/margarin
  • Instruktioner

    1. Tärna köttet i 3x3 cm stora bitar.
    2. Skär löken i mindre klyftor. Strimla purjon. Skär paprikorna i tärningar. Skär morötterna i mindre bitar.
    3. Bryn köttet i smöret i en kastrull. Tillsätt lök, purjo, paprika, morötter och buljongtärningarna, tomatpurén och rör om. Häll på grädden.
    4. Koka upp och smaksätt med peppar och ev salt om det behövs.
    5. Koka till köttet och morötterna är mjuka (ca 30-35 min).
    6. Servera med ris, pasta eller potatis.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (1)

    Stintan9 29 oktober 2012

    God & enkel köttgryta! Jag använde endast 2dl grädde och tog resten vatten istället. Dessutom tycker jag att grytbitar av fläskkött ofta är "hårda", så jag valde att bräsera dem efter stekningen i ca 20 minuter. Sen tillsatte jag morötterna och löken. Efter ytterligare ca 15 min tillsatte jag paprikan. Kryddade på slutet även med timjan!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben