Smashed potatoes - Krossad potatis

Serverar: 4 portioner

Ett läckert sätt att servera potatis. Passar till det mesta!

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • Ca 2 msk olivolja
  • 2-3 kvistar rosmarin
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Tvätta potatisen och koka den i saltat vatten i ca 20 minuter tills den är genomkokt. Häll av vattnet och låt ånga av. Lägg potatisen på en plåt och mosa den försiktigt så att den blir platt, med hjälp av till exempel undersidan av ett glas.
    3. Skvätt över olivolja, strö över repad rosmarin, salt och peppar. Baka i ugn i ca 15 minuter tills potatisen är krispig och har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben