En kaka med god smak av banan. Har du bruna bananer över – rör ihop kakan på några minuter, grädda, ät och njut. Kakan funkar väldigt bra till små barn, då den inte innehåller en massa starka kryddor. Vi vuxna gillar den också. Här går det bra att vara lat och bara röra ihop hela kakan med samma gaffel som man mosar bananerna med. Praktiskt och sparar disk.
Ingredienser
2 stora mogna bananer
1,5 dl strösocker
1 uppvispat ägg
1 tsk vaniljsocker
4 msk grädde
50 g smält smör
2,5 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
Instruktioner
- Mosa bananerna väl med sockret. Tillsätt grädde, uppvispat ägg och vaniljsocker. Blanda bakpulver med mjöl och tillsätt smeten. Rör sist i det avsvalnade smöret.
- Häll smeten i en smord och väl bröad form, ca 1,5 liter.
Grädda kakan i 175°C ca 40 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (1)
tack att du la upp denna!!!! jag har gjort den flera gånger och blir super god!!!