Smidig banankaka

Serverar: 1 portioner

En kaka med god smak av banan. Har du bruna bananer över – rör ihop kakan på några minuter, grädda, ät och njut. Kakan funkar väldigt bra till små barn, då den inte innehåller en massa starka kryddor. Vi vuxna gillar den också. Här går det bra att vara lat och bara röra ihop hela kakan med samma gaffel som man mosar bananerna med. Praktiskt och sparar disk.

Ingredienser

  • 2 stora mogna bananer
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk grädde
  • 50 g smält smör
  • 2,5 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Mosa bananerna väl med sockret. Tillsätt grädde, uppvispat ägg och vaniljsocker. Blanda bakpulver med mjöl och tillsätt smeten. Rör sist i det avsvalnade smöret.
    2. Häll smeten i en smord och väl bröad form, ca 1,5 liter. Grädda kakan i 175°C ca 40 minuter.

    Liknande recept

    5
    1 h
    10-12
    1
    4.8
    1 h
    10
    6

    Kommentarer (1)

    tindra99 11 november 2011

    tack att du la upp denna!!!! jag har gjort den flera gånger och blir super god!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben