Smördegsbakelse med kardemummakräm och hallon

Serverar: 12 portioner

En mjuk och len kardemummakräm med spröd smördeg och sötsyrliga hallon blir en festlig och god bakelse!

Ingredienser

  • Kardemummakräm
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 15 g maizena majsstärkelse
  • 2½ dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ tsk nymald kardemumma
  • Botten och fyllning
  • 200 g smördeg
  • 3 dl färska hallon
  • Garnering
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Kräm: Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Sikta över maizena och vänd ihop det. Koka upp mjölken i en kastrull. Häll den varma mjölken över äggblandningen samtidigt som du vispar ihop det. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och låt krämen sjuda på svag värme samtidigt som du vispar kraftigt tills smeten börjar tjockna.
    2. Häll krämen i en bunke, täck den med plastfolie och låt den svalna i rumstemperatur. Vispa grädden medelhårt och smaksätt den med nymald kardemumma. Vänd ihop grädden med den avsvalnade krämen.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Ta ut rundlar, ca 6 cm i diameter, av smördegen. Grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt smördegsbitarna kallna.
    5. Dela smördegsbitarna på mitten så att det blir en under- och överdel. Fyll dem med hallon och kardemummakräm. Pudra lite florsocker över dem vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben