Smördegsbakelser

Serverar: 3 portioner

Tid: 35 minuter

Extremt goda till sommaren

Ingredienser

  • Botten
  • 1 smördegsplatta
  • Fyllning
  • 1 dl vaniljkräm, vaniljvisp eller vispgrädde
  • Frukt och bär efter säsong
  • Garnering
  • Frukt och bär efter säsong
  • ev. citronmeliss eller myntablad, jag rekommenderar citronmeliss
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattan om den varit fryst. Dela den sedan i tre lika stora bitar. Rista ett rutmönster på ovansidan med en vass kniv eller sporre, men inte så det går igenom.
    2. 2. Lägg plattorna på en bakpappersklädd plåt och pensla ovansidan med uppvispat ägg. Grädda dem mitt i ungnen tills de pöst upp och fått en vacker färg, det tar cirka 15-20 minuter.
    3. 3. Förbered fyllningen medan smördegsplattorna gräddas och svalnar: Vispa grädde eller vaniljvisp eller gör vaniljkräm av pulver.
    4. 4. Rensa, skölj, skala och dela de frukter och bär som du tänker använda.
    5. 5. Dela smördegsplattorna i två delar. Fördela krämen eller grädden på hälften av plattorna. Lägg frukt eller bär ovanpå. Lägg på de kvarvarande plattorna och garnera med önskad frukt och eventuellt ett par vackra blad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben