Jordgubbsbakelse

Serverar: 4 portioner

En annan variant av smördegsbakelse, kokos i fyllningen.

Ingredienser

  • 2 st smördegsplattor
  • 1 ägg till pensling
  • Fyllning
  • 1 dl kokos
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 liter jordgubbar
  • 1 msk florsocker + lite till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg. Skär smördegen i fyrkanter, ca8x8 cm. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna.
    3. Skär av toppen på smördegen och använd som lock. Rosta kokosen i torr stekpanna ca 2 min. Låt svalna.
    4. Vispa grädden. Skiva jordgubbarna. Blanda kokos, grädde och florsocker. Hit kan rätten förberedas. Lägg hälften av jordgubbarna på smördegsbottnarna. Fördela kokosgrädden på bottnarna. Lägg på resterande jordgubbar. Sätt på locken och pudra över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben