Krossa pepparkakorna i en mixer eller i dubbla fryspåsar med en kavel.
Rör fettet och sockret, tillsätt äggen. Blanda vetemjölet och bakpulvret med pepparkakssmulorna, blanda i degen. Lägg degen i plastfolie, låt ”dra” i kylskåpet i en timme.
Kavla degen på bakplåtspapper, använd vetemjöl för att underlätta utkavlingen.
Plattan bör bli ca. 25x33 cm. Grädda i ugnen i 220 grader ca. 10 minuter. Om ytan börjar bli brun kan du skydda plattan med folie. Låt kallna.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mixa jordgubbarna. Smält smöret och blanda med jordgubbsmixet. Smält vitchokladen i mikron och rör ner i jordgubbssmeten. Rör
till sist i jordgubbsflorsockret, rör ordentligt. Om det bildas klumpar kan du värma smeten en aning. Låt svalna tills glasyren tjocknat.
Ta ur 1 dl av glasyren och värm i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör i den varma
glasyren, rör i den övriga glasyren. Bred glasyren på kakan.