Jordgubbsbakelser

Serverar: 25 portioner

Bakelser med pepparkaksbotten!

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ½ dl pepparkakssmulor
  • 250 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 2 äggulor
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 3 gelatinblad
  • 3 ¾ dl jordgubbssylt eller 375 g jordgubbar
  • 125 g smör
  • 120 g vitchoklad
  • 2 ¼ dl jordgubbsflorsocker
  • Instruktioner

    1. Krossa pepparkakorna i en mixer eller i dubbla fryspåsar med en kavel.
    2. Rör fettet och sockret, tillsätt äggen. Blanda vetemjölet och bakpulvret med pepparkakssmulorna, blanda i degen. Lägg degen i plastfolie, låt ”dra” i kylskåpet i en timme.
    3. Kavla degen på bakplåtspapper, använd vetemjöl för att underlätta utkavlingen.
    4. Plattan bör bli ca. 25x33 cm. Grädda i ugnen i 220 grader ca. 10 minuter. Om ytan börjar bli brun kan du skydda plattan med folie. Låt kallna.
    5. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mixa jordgubbarna. Smält smöret och blanda med jordgubbsmixet. Smält vitchokladen i mikron och rör ner i jordgubbssmeten. Rör till sist i jordgubbsflorsockret, rör ordentligt. Om det bildas klumpar kan du värma smeten en aning. Låt svalna tills glasyren tjocknat.
    6. Ta ur 1 dl av glasyren och värm i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör i den varma glasyren, rör i den övriga glasyren. Bred glasyren på kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben