Jordgubbsbakelse

Serverar: 4 portioner

Spröda och läckta jordgubbsbakelser.

Ingredienser

  • 0,5 liter jordgubbar
  • 1 djupfryst filodeg
  • 1,5 dl lätt crème fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Tina filodegen och skär ut 16 stycken runda plattor, t.ex med hjälp av ett glas. Lägg de runda plattorna på en plåt med bakplåtspapper och sikta över lite florsocker. Grädda i 175° ugnsvärme 4-5 minuter. Plattorna ska bli spröda.
    2. Häll upp crème fraichen i en sil och låt den rinna av något. Smaksätt med vaniljsocker. Tag undan ca 10 jordgubbar, skiva resten.
    3. Varva runda plattor, 4 per bakelse, med crème fraiche och skivade jordgubbar. Mixa de hela jordgubbarna, smaka av med lite socker och ringla såsen över och runt bakelserna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben