Jordgubbsbakelse

Serverar: 4 portioner

en utsökt lite bakelse för stora som små jordgubbsälskare. rostas kokosen smakar den mer.

Ingredienser

  • 2 st smördegsplattor
  • 1 ägg
  • fyllning
  • 1 dl koskos
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ liter jordgubbar
  • 1 msk florsocker + lite till garnering
  • Instruktioner

    sätt ungnen på 225 grader.lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. pensla med uppvispad ägg. Skär smördegen i fyrkanter, ca 8x8 cm. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt svalna. Skär av toppen på smördegen och använd som lock. Rosta kokosen i torr stekpanna ca 2 min. Låt svalna.Vispa grädden. Skiva jordgubbarna. Blanda kokos, grädde och florsocker. Hit kan rätten förberedas. Lägg hälften av jordgubbarna på smördegsbottnarna. Fördela kokosgrädden på bottnarna. Lägg på resterande jordgubbar. Sätt på locken och pudra över florsocker. Klart!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben