Smördegsbakelser med rabarber och nötter

Rabarber, nötter och smördeg en god kombination. Serveras med en klick uppvispad grädde eller glass.

Ingredienser

  • 3 plattor fryst smördeg
  • 5 dl rabarber i bitar
  • 1 ½ dl valnötter
  • 1 ½ dl hasselnötter
  • 1 ½ msk socker
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 dl gelésocker
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Tina degplattorna och kavla sen ut dem till ca dubbel storlek. Lägg ihop dem på ett bakplåtspapper. Grovmacka nötterna. Blanda kryddorna och sockret. Koka rabarberbitarna en minut i lite vatten. Häll av vattnet .
    2. Vik en kant runt degplattorna och fördela rabarbern därpå. Strö över nöthacket och sockerblandningen. Grädda i 225 grader 15-20 minuter.
    3. Koka gelésockret med vattnet i ca en minut. Låt svalna lite och fördela sen sockerblandningen över kakan när den svalnat.
    4. Skär i bitar och servera med en klick vispad grädde eller glass

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben