Smördegsinbakad kycklingfile med gorgonzola

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En verklig härlig festmeny

Ingredienser

  • 4 inbakade paket
  • 8 smördegsplattor (fyrkantiga)
  • 4 kycklingfileér
  • 200 gram gorgonzola
  • Salt & peppar
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfileérna i strimlor. 2. Stek dom snabbt på hög värme i stekpanna, olja & lite smör. Salt & peppra! 3. Lägg upp kycklingbitarna på en “botten” av smördeg & smula över rikligt med gorgonzolaost. 4. Lägg ett lock över & nyp ihop runt kanterna. 5. Pensla med uppvispad äggula & grädda ca 20-25 min, 175 grader Servera med en krämig potatisgratäng & en god sallad! Smula gärna ner lite extra gorgonzola i salladen! Ljuvligt gott!!

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (3)

    grippa 5 mars 2009

    super gott rekomenderas

    Amandia 2 december 2009

    Riktigt gott. Gott enkelt =) Dottern på fem år hade lite svårt med ostsmaken men annars gick det ner. Vi vuxna älskade det =)

    GoldenHeart 3 oktober 2010

    Mycket gott!! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben