Smördegspaj med skinka och tacoköttfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Ååhh, så lätt. Denna måste provas. Jag gjorde nästan ingenting för att den skulle bli färdig.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4 plattor smördeg
  • 200 g köttfärs
  • 1/2 påse tacokrydda
  • 200 g tärnad skinka
  • 200 g hackad fetaost
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 15 coctailtomater
  • 30 kalamata oliver urkärnade
  • Sås
  • 2 dl grädde
  • 5-6 msk tacosås
  • 1 vitlöksklyfta - pressad
  • 1-2 tsk curry
  • 2 dl riven ost
  • 1 tsk svartpeppar
  • Örtsalt
  • Instruktioner

    1. Pajdegen Låt plattorna tina i ca 20 minuter. Kavla ut dem så att de täcker botten på en pajform. Blir det snett så skär av och pussla ihop.
    2. Rör ihop grädde, tacosås, pressad vitlök, curry samt 1/2 dl riven ost och rör om. Sätt en liten del av såsen i botten av pajdegen, bara precis så att den smörjs in.
    3. Fördela resten av ingredienserna: tacoköttfärs, skinka, fetaost, paprika, lök, coctailtomater samt oliver i botten. Fördela såsen över pajen och strössla resten av osten över.
    4. Sätt i ugnen 200 grader ca 15-20 minuter. Servera endast med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben