Smördegsrullar med korv och surkål

Serverar: 40 portioner

Små munsbitar med smak av kummin, senap och surkål.

Ingredienser

  • 1½ dl surkål
  • 3/4 dl kvarg, 10%
  • 1 msk skånsk senap
  • 1 paket, fryst och tinad smördeg, ca 425 g
  • 5 st smakrika smaka korvar, ca 300 g t ex merguez eller chorizo
  • 1 ägg
  • 2 tsk kumminfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda samman surkål, kvarg och senap. Fördela röra i mitten på arken. Lägg på en korv per ark och rulla ihop till en rulle från långsidan. Pensla kanterna med lite uppvispat ägg så att de fäster.
    3. Skär rullen i 1-2 cm långa bitar och lägg på plåtar med bakplåtspapper, vik in kanterna under. Pensla med ägg och strö över kummin. Grädda i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben