I de goda smördegsrullarna göms kryddig färs med lök och böngroddar.
Ingredienser
1 kavlad rektangulär smördegsplatta
350 g nötfärs
1 gul lök
2 msk smör
1 msk curry
2 dl crème fraiche
Salt
Peppar
½ burk böngroddar, ca 140 g
Ägg till pensling
Instruktioner
Sätt ugnen på 220 grader.
Skala och hacka löken fint.
Bryn färsen brun och smulig tillsammans med löken i smöret. Strö över curryn och rör om, fräs ett ögonblick.
Häll på crème fraichen och koka ihop ettpar minuter. Smaka av med salt och peppar och rör i böngroddarna. Låt svalna.
Rulla ut smördegen och dela den i sex bitar. Lägg köttröra på varje degbit och pensla kanterna med ägg. Blir det köttröra över går det utmärkt att servera vid sidan om. Vik in sidorna och rulla ihop.
Lägg rullarna med skarven nedåt på en bakplåsklädd plåt. Pensla rullarna med ägg och grädda i 20 minuter.