Smörgåsröra - tonfisk

Serverar: 3-4 portioner

En mättande o god röra som passar både till lunch och picnic. Gör gärna mackorna dagen innan så får brödet "dra" in smakerna!! Blev det över???? Sätt reserna på din rostade frukostmacka! - Mmmmm.....

Ingredienser

  • 1 burk tonfisk i vatten
  • 1/2 lök, gul eller röd
  • 1 liten grön paprika
  • 1 hårdkokt ägg
  • knappt 1/2 dl gräddfil
  • majonnäs, valfritt
  • salt
  • peppar
  • 6-8 skivor vitt bröd
  • Instruktioner

    1. Häll av vattnet från tonfisken. Hacka löken fint och paprikan i små, små bitar. Hacka även ägget.
    2. Blanda allt i en bunke och tillsätt gräddfil precis så det tar ihop. det får inte bli en rinnig röra. Sätt gärna till lite majonnäs efter smak, om du vill, men inte alls nödvändigt! Smaka av med salt och peppar!
    3. Sätt ett par ordentliga matskedar röra på en brödskiva, typ rostfranska och lägg ytterligare en skiva bröd ovanpå så det blir en dubbelmacka! Du avgör själv om du vill smöra brödet! Sätt varje macka i ett foliepaket så blr de enkla att förvara och packa med till utflykten.
    4. Smaklig måltid!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben