Smörgåstårta á la Orienten

Serverar: 6 portioner

I denna läckra smörgåstårta möts svensk tradition och orientaliska smaker. Fina och fräscha smakkombinationer!

Ingredienser

  • 12 skivor lite grövre formbröd, t ex Rasker eller vanligt formbröd
  • Olovjesallad
  • ¼ grillad kyckling
  • 2 kokta potatisar, ganska stora, kalla
  • 2 kokta ägg, kalla
  • 1 dl smörgåsgurka, finhackad
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl majonnäs
  • Salt
  • Peppar
  • Hummus
  • 1 burk kikärter, 400g
  • 4 msk olivolja
  • ½ dl turkisk yoghurt
  • 1 msk pressad citron
  • ½ tsk spiskummin
  • Salt
  • Peppar
  • Garneringskräm
  • 2½ dl turkisk yoghurt
  • Garnering
  • 50 g rucola
  • ¼ grillad kyckling
  • 3 ägg, kokta och kalla
  • 1½ dl smörgåsgurka
  • 1½ dl gröna oliver med pimiento
  • Instruktioner

    1. Kantskär brödskivorna och lägg tre av dem bredvid varandra på en bricka.
    2. Olovjesallad: Rensa kycklingen och skär kycklingköttet, potatis och ägg i tärningar. Blanda kycklingkött, potatis, ägg, smörgåsgurka, yoghurt, majonnäs, salt och peppar till en röra.
    3. Hummus: Skölj kikärterna väl i ett durkslag och mixa dem med olja, yoghurt, citron, spiskummin, salt och peppar. Använd en stavmixer eller matberedare.
    4. Bred hälften av olovjesalladen på brödskivorna. Täck med tre brödskivor. Lägg dem så att de täcker skarvarna på förgående lager (som ett tegelmönster)
    5. Bred på tjockt med kikärtsröra. Lägg på tre brödskivor och bred på resten av olovjesalladen. Täck med de sista brödskivorna.
    6. Garnering: Bred yoghurt ovanpå och runtom och garnera med rucola på sidorna. Rensa och skär kycklingen i tärningar. Skala och skär äggen i klyftor. Garnera med kycklingkött, äggklyftor, smörgåsgurka och oliver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben