Smörgåstårta med räkor och lax

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

En underbar smörgåstårta att bjuda på vid lika olika tillfällen

Ingredienser

  • 9 landgångsbröd
  • 1 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl hackad dill
  • Fyllning 1
  • 150 g räkor
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 avokado
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 msk hackad dill
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 1 dl kesella 10%
  • salt
  • peppar
  • Fyllning 2
  • 200 g varmrökt lax
  • 1 ½ dl gräddfil
  • 1 dl ärtor
  • Garnera med
  • sallad
  • 150 g räkor
  • 200 g lax
  • 3 hårdkokta ägg
  • 2 msk röd rom
  • citron
  • Instruktioner

    Hacka räkorna till fyllning 1. Skala och hacka ägg och avokado. Blanda räkor, ägg, avokado med gräslök, dill, crème fraiche och kesella. Smaka av med salt och peppar. Till fyllning 2: Mosa laxen och blanda med gräddfil och ärtor. Smaka av med salt och peppar. Kantskär bröden och lägg tre av dem bredvid varandra. Bred på fyllning 1. Gör samma igen, bred på fyllning 2. Lägg sista lagret med bröd och tryck ihop. Vispa grädden och blanda crème fraichen , majonnäsen och dill. Bred över och runt om tårtan. Garnera med sallad, räkor, lax och ägg, rom och citron

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben