Smörgåstårtbotten

Serverar: 10 portioner

Lite jobbig att göra men väl värt arbetet för godare bottnar är svåra att finna!

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk ättiksprit (ger fin frasighet)
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Instruktioner

    Blanda snabbt ihop ingredienserna och låt degen vila kallt ett par timmar. Kavla sen ut den till en rektangel, lite mindre än en vanlig bakplåt. Vik degen i tre delar och låt vila i 10 minuter. Upprepa kavling och vikning en gång till och låt vila 10 minuter igen. Kavla sen ut den ungefär 1/2 cm tjock och ta ut 3 stycken 20 cm stora rundlar. Lägg rundlarna på vattensköljda plåtar, nagga dem med en gaffel och grädda i 200-225 grader i ca 20 minuter. Låt dem svalna lite innan de tas loss från plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bettan71 9 juli 2008

    ska det inte vara nått jäsmedel i. Borde ju bli knäckebröd av allt??

    carolinelj 11 februari 2014

    jag kan inte se hur man gör, bara ingredienserna.. har du inte skrívit ut arbetsbeskrivningen eller är det hemsidan som är konstig för tillfället?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben