Smörrebröd med lax

Serverar: 4 portioner

Smörgås från Danmark.

Ingredienser

  • 4 skivor bröd, gärna rågbröd
  • 4 skivor gravad lax
  • 4 salladsblad
  • 1 citron
  • Smör
  • Flingsalt
  • Romsås
  • 1 dl crème fraiche
  • Stenbitsrom
  • Dill
  • Gräslök
  • 1 tsk majonnäs
  • Instruktioner

    1. Smöra bröden, blanda sedan crème fraiche, rommen, majonnäsen, dill och gräslöken i en skål, salta.
    2. Lägg på ett salladsblad på varje smörgås, sedan romsåsen och till sist laxen.
    3. Toppa varje smörrebröd med en fjärdedels citron, en dillkvist och flingsalt. Servera med t.ex. öl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben