Smörrebröd med lax
Serverar:
4 portioner
Smörgås från Danmark.
Ingredienser
4 skivor bröd, gärna rågbröd
4 skivor gravad lax
4 salladsblad
1 citron
Smör
Flingsalt
Romsås
1 dl crème fraiche
Stenbitsrom
Dill
Gräslök
1 tsk majonnäs
Instruktioner
Smöra bröden, blanda sedan crème fraiche, rommen, majonnäsen, dill och gräslöken i en skål, salta.
Lägg på ett salladsblad på varje smörgås, sedan romsåsen och till sist laxen.
Toppa varje smörrebröd med en fjärdedels citron, en dillkvist och flingsalt. Servera med t.ex. öl.
Liknande recept
Citronmarinerad lax
1
Mozzarellafylld lax
4
30 min
4
2
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Squashplättar med rökt lax GI
3.5
15 min
4
Sesamstekt lax med citron- och gurksallad
4
30 min
4
Ugnsbakad lax med yoghurtsås
4
40 min
4
1
Lax i krämig sås
4
15 min
4
1
Inbakad lax med sting
3.7
40 min
4
6
Lax och räkgryta
4.5
2-3
34
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!