Smörstekt gös med slungad gurka och potatis

Serverar: 4 portioner

Mycket gott! Gösen serveras tillsammans med trattkantareller samt skirat smör med smak av pepparrot samt gräslök.

Ingredienser

  • 4 gösfiléer
  • 800 g delikatesspotatis
  • 1 gurka
  • 1 näve färsk blad spenat
  • 3 dl trattkantareller
  • Smör till stekningen
  • Skirat smör
  • 50 g smör
  • 2 msk gräslök
  • 2 msk riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och koka i 10 minuter. Skala och kärna ur gurkan. Dela i centimeterstora bitar. Stek potatisen och gurkan i smör tills den har fått lite färg. Salta och peppra.
    2. Stek gösen i smör. Salta och peppra efter behag.
    3. Skirat smör: Smält smöret. Häll i pepparroten och gräslöken i det smälta smöret.
    4. Förväll och smörstek trattkantarellerna. Klart att servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben