Smörstekt kolja med trattkantarellrisotto

Serverar: 2 portioner

En väldigt snabblagad men lyxig rätt! 400 kcal/portion

Ingredienser

  • 300 g koljafilé eller annan vit fisk
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • ½ msk smör till stekning
  • Risotto
  • 50 g färska trattkantareller eller 2 dl torkade, ca 5 g
  • 1 schalottenlök, hackad
  • ½ msk smör
  • 1 dl arborioris
  • ½ dl vitt vin
  • 2½ dl grönsaksbuljong
  • ½ dl riven parmesanost
  • Tillbehör
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Blötlägg torkad svamp 10 minuter. Sila bort vattnet och fräs svampen tillsammans med löken i smör. Tillsätt riset och rör om 1 minut.
    2. Häll på vinet och koka tills det absorberats av riset. Koka under tiden upp buljongen och rör ner den, lite i taget, under omrörning tills riset är kokt al dente. Blanda ner parmesanosten.
    3. Salta och peppra fisken och stek den i smör 2-3 minuter på vardera sida. Servera med risotton och blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben