Smörstekt Ripa med färsk pasta & tranbär

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 st ripor flådda men hela
  • 2 st fänkål
  • 10 st salladslök
  • 8 skivor bacon
  • 6 st enbär
  • 1,5 dl torkade tranbär
  • Färsk pasta tagliatelle 3 min
  • Färsk basilika
  • Olivolja
  • Havsalt
  • Tabasco
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Klassisk ripa i ny tappning Skär ut brösten. Bryn brösten i smör väldigt kort och krydda mot slutet låt vila en stund stek sedan strimlor av bacon i samma panna.
    2. Fänkål och salladslök fräses i olivolja fint skurna, krydda med tranbär, stekt bacon och enbär för att till sist tillsätta tabasco och salt.
    3. Koka nu pastan endast i tre minuter vänd ner i grönsaksfräset, använd eventuellt lite av kokvattnet. Lägg nu pasta och grönsaker som bas på tallriken, skär brösten lite diagonellt och toppa med dessa.
    4. Garnera med färsk basilika.
    5. Njut av detta med kryddigt rött vin. En Ripasso sitter fint.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben