Smoky chicken med mojodipp

Serverar: 4 portioner

Inget slåt denna marinad! Liquid smoke är såkallad rök på flaska. Den har väldigt kraftig röksmak så det krävs ytterst lite för att få fram en rökig ton. Finns i välsorterade mataffärer.

Ingredienser

  • 600g kycklinglårfilé
  • ½ tsk salt
  • Marinad
  • 1 apelsin
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk hickory liquid smoke
  • 1 tsk mörk sirap
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 1 krm tabasco
  • Mojodipp
  • ½ grön paprika
  • ½ röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/4 röd chilifrukt
  • 1½ msk rapsolja
  • 1 dl krossade tomater på burk
  • 2 krm spiskummin
  • ½ msk pressad citron
  • ½ tsk salt
  • ½ krm mald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med marinaden. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten, riv skalet och pressa ut saften. Skala och finhacka vitlöken. Blanda apelsinsaft och-skal, vitlök, tomatpuré,soja, liquid smoke, sirap, peppar och tabasco.
    2. Putsa och skär kycklingfiléen i ca 2 cm breda strimlor, blanda kycklingen med marinaden. Täck över och låt marinera i kylskåp ca 2 timmar, gärna över natten.
    3. Dipp: Kärna ur paprikorna och skär dem i mindre bitar, Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och hacka chilimn. Mixa paprika, vitlök och chili med olja, krossade tomater, spiskummin och citronsaft i en matberedare eller med en mixerstav. smaka av med salt och peppar.
    4. Trä upp kycklingen på små blötlagda grillspett av trä, krydda runtom med salt. Grilla kycklingspetten över glöd ca 6 minuter, tills de är genomstekta. Snurra på spetten allteftersom så att de får en jämn och fin grillyta runtom.
    5. Servera de nygrillade spetten med mojodippen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben