Smuliga rutor i långpanna

Läcker kaka med 3 skikt. Mördegsbotten, sylt och knaprigt smultäcke. Välj din favoritsylt.

Ingredienser

  • 450 g osaltat rumsvarmt smör
  • 9 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • Minst 3 dl av din favoritsylt/marmelad
  • Smuldegstopping
  • 10 dl vetemjöl
  • 7 dl ljust muscovadosocker
  • 450 g osaltat rumsvarmt smör i små bitar
  • Servering
  • Vispad créme fraiche sötat med lite socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Blanda ihop mjöl och smör till en degliknande konsistens. Platta ut den i en smörad ugnsform 30x40 cm, lägg ett smörpapper över degen och platta till den ordentligt. Grädda botten i ugnen ca 15 minuter och låt den svalna helt i ca 40 minuter.
    3. Medan botten svalnar för du smuldegstoppingen. Blanda ihop mjöl, socker och smör så att det blir grova smulor och ställ åt sidan ett tag.
    4. Häll sylt över botten och strö sedan toppingen över (använd allt, det blir godast så) Grädda kakan i 15-18 minuter och låt den svalna helt, helst över natten innan du skär den i rutor.
    5. Servera rutorna med lite vispad créme fraiche smaksatt med lite socker.

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben