Smulpaj med äpplen och björnbär

Serverar: 6 portioner

En riktig höstpaj.

Ingredienser

  • 450 g äpplen, t ex Aroma eller gravensteiner
  • 450 g björnbär
  • 115 g strösocker
  • 4 msk vatten
  • Grädde, yoghurt eller vaniljsås till servering
  • Smuldeg
  • 175 g grahamsmjöl
  • 6 msk osaltat smör
  • 85 g farinsocker
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • Instruktioner

    1. Förbered äpplena genom att dela dem i fyra delar, skala och kärna ur dem. Skiva dem tunt och lägg dem i en ugnssäker form. Tillsätt björnbär, rör ner sockret och slå därefter över vattnet.
    2. Gör smuldegen genom att hälla mjölet i en skål och arbeta in smöret med fingertopparna tills konsistensen liknar brödsmulor. Rör ner socker och pepparkakskrydda. Bred smuldegen i ett jämnt lager över frukten och pressa försiktigt ner den med en gaffel.
    3. Ställ formen på en bakplåt och grädda i 190 grader i ca 25-30 minuter eller tills smultäcket är gyllenbrunt. Servera pajen varm med glass, yoghurt eller vaniljsås

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben