Smulpaj med hallon och mandel

Serverar: 4 portioner

Snabbt och gott till efterrätt!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 msk socker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl mandelspån
  • Fyllning
  • ½ dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 5 dl hallon, färska eller frysta
  • Servering
  • Vaniljsås eller glass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär smöret i mindre tärningar. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och havregryn till en smulig massa. Rör ner mandelspånen.
    3. Blanda socker och potatismjöl och strö det över hallonen. Låt dem ligga och dra en stund.
    4. Lägg över hallonen i 4 ugnsfasta portionsformar. Fördela smuldegen ovanpå.
    5. Grädda pajerna i mitten av ugnen tills smuldegen fått färg, ca 15-20 minuter.
    6. Servera dem varma med en klick vaniljsås eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben