Smulpaj med hallon och mandel
Serverar:
4 portioner
Snabbt och gott till efterrätt!
Ingredienser
100 g smör
2 msk socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
1 dl mandelspån
Fyllning
½ dl socker
1 msk potatismjöl
5 dl hallon, färska eller frysta
Servering
Vaniljsås eller glass
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär smöret i mindre tärningar. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och havregryn till en smulig massa. Rör ner mandelspånen.
Blanda socker och potatismjöl och strö det över hallonen. Låt dem ligga och dra en stund.
Lägg över hallonen i 4 ugnsfasta portionsformar. Fördela smuldegen ovanpå.
Grädda pajerna i mitten av ugnen tills smuldegen fått färg, ca 15-20 minuter.
Servera dem varma med en klick vaniljsås eller glass.
Liknande recept
Smulpaj med hallon, blåbär eller björnbär
5
8
smulpaj med hallon och blåbär
4.3
40 min
6
2
LCHF smulpaj med äpple och hallon
2.8
2
Smulpaj med mandel, rabarber och jordgubbar
4
Karins smulpaj
4.6
4-6
12
Smulpaj med päron & blåbär
4-6
1
Brända mandlar med marsipan
30
1
Glöggryta med mandel
5
1 h 30 min
4
2
Smulpaj
4.7
7
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!