Smulpaj med kokos & kardemumma

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Smakrik & saftig smulpaj

Ingredienser

  • Smulpajsdeg
  • 3 dl fullkornshavregryn
  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 dl socker
  • 230 g smör
  • 1 dl kokos
  • ½ msk kardemumma
  • Fyllning
  • 4 Finhackade äpplen
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • ½ msk kardemumma
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
    2. tilsätt rumstempererat smör för att enklare kunna arbeta in det.
    3. Arbeta tills det inte finns några smörklumpar.
    4. lägg hälften av smulpajsdegen i en ugnssäker form, lägg det i tunt lager om kanterna och botten.
    5. Skiva äpplena, lägg i dem i formen, tillsätt kryddorna och blanda.
    6. smula över resten av smuldegen.
    7. Ugn: 175grader grädda: ca25 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben