Smulpaj med svarta vinbär

Serverar: 4 portioner

De knapriga nötterna och de syrliga svarta vinbären blir så goda ihop när pajen serveras varm med den iskalla glassen. Pröva.

Ingredienser

  • 100 g hasselnötter
  • 50 g valnötter
  • 1½ dl havregryn
  • 1½ msk råsocker eller strösocker
  • 100 g smör
  • ½ dl ljus sirap
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk vispgrädde
  • Fyllning
  • 600 g svarta vinbär
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • Tillbehör
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Hacka nötterna grovt. Blanda med havregryn och socker.
    3. Smält smör och sirap i en kastrull. Dra från värmen och rör ner mjöl och grädde. Blanda ihop med havre- och nötblandningen.
    4. Repa vinbären och blanda dem med socker och potatismjöl. Lägg bären i en pajform och strö smuldegen över. Grädda 25 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben