Smultronparfait med fläder

Serverar: 6 portioner

En krämig parfait med smultron och fläder blir en underbar sommardessert.

Ingredienser

  • 1 liter smultron
  • 3 msk konc flädersaft
  • 2 äggulor
  • ½ dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 2 msk socker
  • 2 dl vispgrädde
  • Servering
  • Bär
  • Instruktioner

    1. Mosa bären och blanda i saften. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Vispa äggvitorna med sockret till ett vitt och fast skum. Vispa grädden. Blanda bärmoset med äggulorna, vänd ner grädden och sist vitorna.
    2. Häll smeten i en form som klätts med plastfolie, täck över och låt frysa i minst 4 timmar. Ställ parfaiten i kylen i ca 45 minuter innan den ska serveras. Servera med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben