Snabb äppelkräm för diabetiker

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

Supergod som mellanmål eller kvällsmat. Går utmärk att byta till vanligt socker om man vill det.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 8 dl vatten
  • 6 msk sötningsmedel
  • 1 vaniljstång
  • Redning
  • 1 dl vatten
  • 3-4 msk potatismjöl eller maizenamjöl
  • Instruktioner

    1. Skala och klyfta äpplena eller tärna dem. Koka upp vatten i en kastrull med socker och vaniljstången i. Lägg i de klyftade/tärnade äpplena i det kokande vattnet och koka dem mjuka. Locket ska var på när det kokas. Blanda vatten och potatismjöl i en redningsbägare.
    2. Häll i redningen i en fin stråle och rör hela tiden. Tag bara så mycket redning i som du tycker att det är en bra konsistens på krämen. Koka upp till första bubblan, tag då av kastrullen från plattan. Häll upp krämen i dessertskålar och strö lite socker över så där inte blir skinn på krämen. Servera krämen med mjölk och kanel.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (2)

    Erajscha 24 november 2009

    Det häer är nog inte ett så bra recept för diabetijker, det innehåller ju både snabbt fruktsocker och potatismjöl förutom det naturliga frukstsockret i äpplena.

    Evia 5 oktober 2010

    Denna fick jag smaka när du gjort den och den var jättegod.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben