Supergod som mellanmål eller kvällsmat. Går utmärk att byta till vanligt socker om man vill det.
Ingredienser
4 äpplen
8 dl vatten
6 msk sötningsmedel
1 vaniljstång
Redning
1 dl vatten
3-4 msk potatismjöl eller maizenamjöl
Instruktioner
Skala och klyfta äpplena eller tärna dem. Koka upp vatten i en kastrull med socker och vaniljstången i.
Lägg i de klyftade/tärnade äpplena i det kokande vattnet och koka dem mjuka.
Locket ska var på när det kokas. Blanda vatten och potatismjöl i en redningsbägare.
Häll i redningen i en fin stråle och rör hela tiden. Tag bara så mycket redning i som du tycker att det är en bra konsistens på krämen.
Koka upp till första bubblan, tag då av kastrullen från plattan.
Häll upp krämen i dessertskålar och strö lite socker över så där inte blir skinn på krämen.
Servera krämen med mjölk och kanel.
Det häer är nog inte ett så bra recept för diabetijker, det innehåller ju både snabbt fruktsocker och potatismjöl förutom det naturliga frukstsockret i äpplena.
Evia5 oktober 2010
Denna fick jag smaka när du gjort den och den var jättegod.
Det häer är nog inte ett så bra recept för diabetijker, det innehåller ju både snabbt fruktsocker och potatismjöl förutom det naturliga frukstsockret i äpplena.
Denna fick jag smaka när du gjort den och den var jättegod.