Snabb äppelpaj

Serverar: 6-8 portioner

Gott, enkelt och snabbt.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g margarin
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 3 msk strösocker (råsocker går också bra)
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 4-5 äpplen
  • Socker
  • Kanel
  • 1/2 dl mjölk
  • 1 del crème fraiche
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • 75-100 g mandelmassa
  • Skal av 1/2 citron
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet i en kastrull. Rör ner mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. Tryck ut degen i en rund form, ca 22 cm i diameter.
    2. Skala, kärna ut och klyfta äpplena. Lägg dem tätt i formen. Strö över lite socker och kanel.
    3. Vispa ihop mjölk, crème fraiche, ägg, äggula och grovrinven mandelmassa. Smaksätt med finrivet citronskal och skeda smeten över äpplena.
    4. Grädda i 200° på näst nedersta falsen, ca 25 min.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajer
    En god sommarpaj hör sommaren till. En sådan som nästan bara blir goda...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben