Snabb äppeltårta med ingefärsgrädde

Snabb och god äppeltårta för alla tillfällen...

Ingredienser

  • 2 smördegsplattor
  • 4 äpplen
  • 1 ägg
  • 3/4 dl aprikosmarmelad
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk råsocker
  • Ingefärsgrädde
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°.
    2. Kavla ut smördegsplattorna en aning och tryck ihop kanterna så de får en liten kant.
    3. Pensla med uppvispat ägg, fördela och bred ut marmeladen.
    4. Skala och klyfta äpplen och fördela på smördegsplattorna, strö över kanel och råsockret.
    5. Grädda i ugnen i 15–20 minuter.
    6. Vispa upp grädden med ingefäran och vaniljsockret. Dela tårtorna och servera dem ljumma med ingefärsgrädden.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben