Snabb chokladtryffel

Mmmm.

Ingredienser

  • 1 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad, gärna 70 %
  • 2 msk mynta, hackad, färsk
  • Instruktioner

    1. Häll grädden i en liten kastrull. Tillsätt eventuellt någon av smakerna och koka upp. Dra kastrullen åt sidan och låt dra ca 5 min.
    2. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
    3. Koka upp grädden på nytt, häll den över chokladen genom en sil. Rör tills all choklad smält. Ställ i kylen ca 1 timme.
    4. Skrapa ett matskedsmått mot tryffeln tills måttet fyllts. Ta ur tryffeln med en tesked och vänd i kakao. Fortsätt tills tryffeln är slut. Förvara dem kallt till serveringen.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben